Szkolenie dot. jakości żywności
Zapraszamy na bezpłatne szkolenie pt. Jakość żywności, tworzenie krótkich łańcuchów dostaw w sektorze rolno-spożywczym, wspierania tworzenia sieci współpracy partnerskiej dotyczącej rolnictwa i obszarów wiejskich.
Szkolenie realizowanie jest w ramach projektu szkoleniowego, finansowanego ze środków PROW 2014- 2020 w ramach KSOW, dla Lokalnych Grup Działania z terenu Dolnego Śląska, w tym pracowników biur oraz potencjalnych beneficjentów środków wydatkowanych za pośrednictwem LGD oraz mieszańców obszaru.
Zapraszany zatem serdecznie wszystkie osoby zainteresowane produkcją i sprzedażą żywności. Warto skorzystać z okazji spotkania ze specjalistami.
Szkolenie zaplanowane zostało na dzień 11.09. 2017 w godz. 09.00 – 17.00 we Wrocławiu w sali konferencyjnej ul. Dobrzyńska 21/23 , 5 piętro.
Formularz zgłoszenia na szkolenie poniżej.
Termin nadsyłania zgłoszeń: 08.09.2007, do godz. 12.00
Gdzie wysyłać zgłoszenia: biuro.dsplgd@gmail.com (z kopią wiadomości do nas) lub na adres: justynatracichleb@lgdodra.pl.
Organizatorem szkolenia jest Dolnośląska Sieć Partnerstw LGD, która zapewnia
• salę ze sprzętem,
• wyżywienie uczestników– serwisy kawowe, obiad,
• druk i dystrybucję materiałów szkoleniowych przekazanych przez prowadzącego
Prowadzący szkolenie/tematyka:
- Zagadnienia z zakresu:
wymagań dotyczących przedsiębiorców w zakresie produkcji pierwotnej
i rolniczego handlu detalicznego (RHD) - przepisy sanitarne i dobre
praktyki higieniczne - wykład, pytania
Prowadzenie Jadwiga Michalczyk Kierownik Działu Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny we Wrocławiu. - Zagadnienia z zakresu:
przepisów weterynaryjnych związanych z planowaniem, realizacją i nadzorem
działalności przetwórczej produktów pochodzenie zwierzęcego, w tym
rolniczy handel detaliczny wraz z prezentacją dobrych praktyk.
Prowadzenie lek. wet. Małgorzata Bystroń- Pospiszyl, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii we Wrocławiu. - Zagadnienia z zakresu:
· Dobrych praktyk współpracy w powstawaniu i dystrybucji – inkubator kuchenny oraz sieć sprzedaży na przykładzie Inkubatora kuchennego w Zakrzewie (woj. małopolskie). Strona inkubatora: http://www.inkubator-kuchenny.pl/;
· Dobrych praktyk w zakresie wsparcia szkoleniowo-doradcze dostosowane do potrzeb, możliwości i uwarunkowań rolników i wytwórców, udostępnienie przestrzeń kuchennej wyposażonej w urządzania dla przetwórstwa i magazynowania żywności.
Prowadzenie p. Renata Bukowska –Prezes LGD Gościniec 4 Żywiołów, koordynator inkubatora