Zobacz całą galerię


Szkolenie dot. jakości żywności

6 września 2017 - Justyna Tracichleb

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie pt. Jakość żywności,  tworzenie krótkich łańcuchów dostaw w sektorze rolno-spożywczym, wspierania tworzenia sieci współpracy partnerskiej dotyczącej rolnictwa i obszarów wiejskich.

Szkolenie realizowanie jest w ramach projektu szkoleniowego, finansowanego ze środków PROW 2014- 2020 w ramach KSOW, dla Lokalnych Grup Działania z terenu Dolnego Śląska, w tym pracowników biur oraz potencjalnych beneficjentów środków wydatkowanych za pośrednictwem LGD oraz mieszańców obszaru.

Zapraszany zatem serdecznie wszystkie osoby zainteresowane produkcją i sprzedażą żywności. Warto skorzystać z okazji spotkania ze specjalistami.

Szkolenie zaplanowane zostało na dzień 11.09. 2017 w godz. 09.00 – 17.00 we Wrocławiu w sali konferencyjnej ul. Dobrzyńska 21/23 , 5 piętro.

Formularz zgłoszenia na szkolenie poniżej.

Termin nadsyłania zgłoszeń: 08.09.2007, do godz. 12.00 

Gdzie wysyłać zgłoszenia: biuro.dsplgd@gmail.com (z kopią wiadomości do nas) lub na adres: justynatracichleb@lgdodra.pl.  

Organizatorem szkolenia jest Dolnośląska Sieć Partnerstw LGD, która zapewnia

• salę ze sprzętem,

•  wyżywienie uczestników– serwisy kawowe, obiad,

•  druk i dystrybucję materiałów szkoleniowych przekazanych przez prowadzącego

Prowadzący szkolenie/tematyka:

  1. Zagadnienia z zakresu: wymagań dotyczących przedsiębiorców w zakresie produkcji pierwotnej  i rolniczego handlu detalicznego (RHD) - przepisy sanitarne i dobre praktyki higieniczne - wykład, pytania
    Prowadzenie Jadwiga Michalczyk Kierownik Działu Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku, Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny we Wrocławiu.  
  2. Zagadnienia z zakresu: przepisów weterynaryjnych związanych z planowaniem, realizacją i nadzorem działalności przetwórczej produktów pochodzenie zwierzęcego, w tym  rolniczy handel detaliczny wraz z prezentacją dobrych praktyk.
    Prowadzenie  lek. wet. Małgorzata Bystroń- Pospiszyl, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii we Wrocławiu. 
  3. Zagadnienia z zakresu: 

· Dobrych praktyk współpracy w powstawaniu i dystrybucji – inkubator kuchenny oraz sieć sprzedaży  na przykładzie Inkubatora kuchennego w Zakrzewie (woj. małopolskie). Strona inkubatora: http://www.inkubator-kuchenny.pl/;  

· Dobrych praktyk w zakresie wsparcia szkoleniowo-doradcze dostosowane do potrzeb, możliwości i uwarunkowań rolników i wytwórców, udostępnienie przestrzeń kuchennej wyposażonej w urządzania dla przetwórstwa i magazynowania żywności.

Prowadzenie p. Renata Bukowska –Prezes LGD Gościniec 4 Żywiołów, koordynator inkubatora

PnWtŚrCzPtSo
 01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


fb g__
t logo_1



logotypKSOW



min_rol_logo

arimr_logo2


mads_baner2

logo_roben


dzialajlokalniepoziom2

ekomuzea_baner_logo




Projekt i realizacja: Studio Avatar - strony www Legnica